Ne demek?

Wiki Article

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçekleşatır bu tür bapların en koca üstünlükı tütün sızdırmaması ve belirli derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Kullanılacak zat nüshası 100 kişyerinde aşan yerlerde ve mutlaka son çıkış baplarında PUSH Amerikan bar yahut PANİK BAR olmalıdır.

Hiç kuruntu nanay ki yangın felaketi, sene içinde can yitirilmesine sebep olan en kocaman etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok kısaltarak bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem dirilik hem de esrar yitirilmesine illet olması ile bilinmektedir. Özellikle bile şiddetli konstrüksiyonda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında hayat ve dünyalık kaybı geriış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yangın kapısı haddizatında binaların hafi asayiş kahramanlarıdır. Bu örgülarda bulunanların yangın çıkışlarının ötürüsı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son radde önemlidir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Kapılar paletlerde itme edilmektedir. Her palette 15 bando sessiz kanat kapı gönderme edilebilir. Kasaların de monte olması sağlam nakliye avantajları sağlamlamaktadır.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne denli hayır ise buna rabıtalı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte paha enseışını getirmektedir.

Misil nüshası: Binaların tabaka sayısı kapıların saykaloriı belirlemede rol oynar. Çok katlı dokumalarda her katta bir parça ivedi çıkış kapısı yer almalıdır. Yüksek katlı mimarilarda katlar arasındaki intikallerde bile baplar bulunabilir.

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca yapıda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Ayrıksı bir şense ise bapların baştan sona meydanda duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta göre şayet yangın bapsı düzgülü zamanlarda kapanmayacak ve belirgin şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı Yangın Kapısı olması ve mukannen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir nöbetçi da, birinci sınıf bir yangın kapısının daha mürtefi bir fiyatla satın allıkınmasının uzun vadede henüz ekonomik olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın bapsı, yangın esnasında henüz uzun süre dayanır ve daha azca tamirat gerektirir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız berk başüstüneğu denli, şık bir görünüm sağlamlayabilmek kucakin kullanılacağı mekana nazaran de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın takkadak kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde mutasavvertır.

Report this wiki page